PODIJELI

Rukometaši PPDZagreba u subotu, 4. studenoga, gostuju kod Barcelone u šestom kolu EHF Lige prvaka (18 sati). 

Nakon reprezentativnih akcija, u momčad su se vratili kapetan Zlatko Horvat, Igor Vori, Stipe Mandalinić, Mario Vuglač (Hrvatska), Urh Kastelic (Slovenija) i Dobrivoje Marković (Srbija). U Barcelonu nisu otputovali Josip Vekić, Domagoj Pavlović, David Miklavčič, Tonči Valčić te Josip Ereš.

Barcelona je ovogodišnje izdanje EHF Lige prvaka otvorila s remijem u gostima kod Rhein-Neckar Löwena (31:31) nakon čega upisuje tri pobjede i to protiv IFK Kristianstada (31:29), Orlen Wisle Plocka (30:37) te HBC Nantesa (31:25). U posljednjem kolu pred reprezentativnu pauzu, Barcelona je doživjela poraz u gostima kod aktualnog europskog prvaka Vardara (27:24).

S druge strane, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nemaju još dobivenu utakmicu u EHF Ligi prvaka, te su izgubili tri utakmice od toga dvije u gostima, kod aktualnog europskog prvaka Vardara (28:21) i Rhein-Neckar Löwena (31:24) te na domaćem terenu od MOL-Pick Szegeda (23:28). Remizirali su na otvorenju kod IFK Kristianstada (28:28) te pred domaćom publikom s Orlen Wisla Płock (28:28).

– Mislim da smo nakon reprezentativnog ciklusa mi reprezentativci s ostatkom ekipe jako dobro trenirali do samog odlaska na put. Sigurno se ne idemo predati u Barcelonu, ići ćemo se boriti jer svi znaju da je u sportu sve moguće te ćemo dati sav maksimum, a na kraju će rezultat pokazati tko je bio bolji. Sigurno da je Barcelona jedan veliki protivnik i kada bi se dogodilo neko iznenađenje to bi bilo puno za nas – rekao je Stipe Mandalinić.