PODIJELI

Uspješno je završen Alpe Adria Trophy Zagreb Open 2017, prvo od četiri međunarodna natjecanja u brzom klizanju na kratke staze koje je u Zagreb privuklo 130 klizača iz 16 klubova i osam zemalja.

Oni su u 15 kategorija i tri discipline prikazali svoje vještine u ovom dinamičnom sportu, a gledatelji su mogli tijekom dva dana uživo vidjeti pretjecanja, padove i vrtoglave brzine dok se klizalištem na Velesajmu jurilo i do 50 kilometara na sat.

Hrvatske brzoklizačice i brzoklizači imali su uspješan nastup osvojivši ukupno četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Zlato su osvojile seniorka Danijela Ivandić i juniorka A Valentina Aščić te senior Martin Kolenc, koji je na ovom natjecanju oborio i državni rekord. Srebrom se okitio senior Ivan Martinić, a broncom seniorka Katarina Burić.

Obaranje jednog državnog i 30 osobnih rekorda pokazalo je da su im se naporan rad i treniranje isplatili, a nastup pred domaćom publikom dokazao je njihovu posebnu motiviranost.
Ostvareni rezultati hrvatskih brzoklizača imali su dvostruku težinu, jer su se ujedno bodovali i za Prvenstvo Zagreba u sezoni 2017./2018.

Sljedeće natjecanje iz serije Alpe Adria Trophy na rasporedu je drugog vikenda u prosincu u Beogradu.