PODIJELI

Zagrebačka policija je u ponedjeljak poslijepodne zaprimila dojavu o nepoznatom muškarcu koji je 10-godišnjakinju pokušao odvući u auto.

Sve se odigralo u neposrednoj blizini OŠ Jordanovac oko 14.15 sati.

Naime, učenica petog razreda je kazala kako ju je nepoznati muškarac primio za ruku na pješačkom prijelazu u neposrednoj blizini škole. Navodno ju je vukao prema vozilu i tvrdio kako su ga njezini roditelji poslali po nju.

Djevojčica je uspjela pobjeći te je otrčala natrag u školu, gdje nastavnicima ispričala što se dogodilo. Nastavnici su odmah pozvali policiju.

Iz Policijske uprave zagrebačke su priopćili kako su pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.
Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera.’

 

PODIJELI