PODIJELI

Na 23. Croatia Openu u taekwondou, statusa G1, koji će se 11. i 12. studenoga održati u Domu sportova, prijavljeno je 1109 natjecatelja iz 48 zemalja, a među njima je i osam osvajača olimpijskih medalja iz Rio de Janeira, od toga troje zlatnih.

Nešto manje od polovice, oko 500 natjecatelja, stiže iz hrvatskih klubova. Osim brojnih natjecatelja, za turnir G-1 kategorije akreditirano je oko 400 trenera i ostalih koji su podrška natjecateljima. Među 48 zemalja su i reprezentativci Japana koji prvi put dolaze na Croatia Open, borci iz Saudijske Arabije već su tjedan dana na pripremama u Hrvatskoj, a prijavljeni su i natjecatelji iz Malija, Nigera, Australije, Madagaskara…

Predsjednik HTS-a Anto Nobilo rekao je da se oba dana natjecanje održava od 9 do 21 sat. Prvog dana bore se seniori i dio juniora, a nedjelja je rezervirana za ostatak juniorskih kategorija i kadete. Među natjecateljicama su i zlatne juniorke Europe, Ana Taslak (na slici lijevo) do 63 kg i Nika Klepac (desno) u kategoriji do 59 kilograma.

Ulaz na 23. Croatia Open je besplatan.