PODIJELI

Baš kako je i najavljeno u četvrtak u 9 sati gradonačelnik je prisustvovao prezentaciji sanacije ‘poklopaca koji klapaju’ u Brezovici.

Taj svečani događaj se odvio u Desprimskoj ulici kod Doma umirovljenika Villa Brezovica.

S obzirom da je poziv dan ranije izazvao salve smijeha na društvenim mrežama, Zagrebački list je na mjesto događaja poslao svog reportera kako bismo se iz prve ruke informirali o problematici ‘poklopaca koji klapaju’ na šahtovima i o tome izvijestili svekoliku javnost.

BANDIĆU, VIDIŠ LI TI OVO? Poziv na ‘prezentacijA’ sanacije poklopaca koji klapaju

Naime, radnici poduzeća Mali grm iz Brezovice obavili su brtvljenje nekoliko poklopaca uličnih šahtova što bi ubuduće trebalo smanjiti buku koja se stvarala prilikom prelaska vozila preko šahtova što je uznemiravalo korisnike Doma umirovljenika.

Poklopce su zalijepili dvokomponentnom smjesom i sad više ne ‘klapaju’, a podnose kako niske tako i visoke temperature.

Igor Capan

Naime, posao još nije dogovoren jer je danas bila samo prezentacija, a iz firme Mali grm se nadaju kako će baš oni dobiti posao.

Ante Todorić iz Zagrebačkih cesta je kazao kako prvo moraju vidjeti kako će to funkcionirati jer u gradu ima 50-ak različitih vrsta šahtova, pa je pitanje hoće li ovo biti idealno rješenje za sve vrste.

Igor Capan

Riječ je o njemačkoj tehnologiji saniranja ‘poklopaca koji klapaju’, a cijena radova se nije mogla doznati jer je riječ o poslovnoj tajni.

Bandić je dodao kako nije siguran može li ovakvo rješenje problema funkcionirati na velikim prometnicama u gradu odnosno na onima na kojima je promet puno gušći od ovih na rubnim dijelovima grada.

Igor Capan

No, bilo kako bilo, s obzirom na ozbiljnost pristupu rješavanja problema nema sumnje da će se gradonačelnik pobrinuti da više niti jedan ‘poklopac ne klapa’.

Igor Capan

(Igor Capan/Sanja Petrović)

PODIJELI