PODIJELI

U subotu, 11. studenoga, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb igrati novu domaću utakmicu u EHF Ligi prvaka. U sedmom kolu u Arenu Zagreb (20 sati) stiže aktualni europski prvak Vardar u kojem igra hrvatski trojac Cindrić-Karačić-Ćupić.

Rukometaši Vardara nastavili su i u novoj natjecateljskoj sezoni nizati pobjede. Za sada imaju pet upisanih pobjeda i jedan remi. Bodove su redom oduzimali Orlen Wisli Płock (22:26), HBC Nantesu (27:23), PPD Zagrebu (28:21).

Iznenađenje se dogodilo u četvrtom kolu gdje bodove dijele s mađarskim doprvakom MOL-Pick Szegedom (26:26), nakon čega se vraćaju na pobjednički niz te su na domaćem terenu svladali Barcelonu (27:24) odnosno na posljednjem gostovanju IFK Kristianstad (22:26)

– Iza nas su dva veoma zahtjevna i teška gostovanja. Pripremamo se za Vardar i u ovom trenutku po meni uz Rhein-Neckar Löwen igra najznačajniju ulogu u EHF Ligi prvaka. Imaju izuzetno dobru momčad od dolje, a to je faza obrane koja s golmanom Šterbikom ponekad predstavlja nepremostivu prepreku za naše napadače. Utakmica s Vardarom je nešto što nam je poznata tema s obzirom da smo već dva puta s njima igrali u Skopju. Izgubili smo obje utakmice sa sedam razlike. Nadam se drugačijem odnosu snaga na ovoj utakmici te na nju gledam na jedan pozitivan način – rekao je trener Zagreba Kasim Kamenica.