PODIJELI

Koncerti slavnog Ansambla Aleksandrov, poznatijeg kao Zbora Crvene armije 13. i 14. studenog u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ rasprodani su!

Ansambl Aleksandrov službeni je vojni ansambl oružanih snaga Ruske Federacije, najveći  umjetnički kolektiv Rusije i nekadašnjeg SSSR-a te jedan od najpoznatijih ansambala na svijetu koji čine zbor, orkestar i plesna skupina.

Ansambl je osnovalo Ministarstvo obrane SSSR-a 1928. godine, a nazvan je po svojem prvom dirigentu i umjetničkom voditelju Aleksandru Vasiljeviču Aleksandrovu. Ansambl oduševljava slušatelje u Rusiji, ali i diljem svijeta, izvodeći opsežan repertoar s više od 2000 djela, praćenih ponekad akrobatskim koreografijama.

Čine ga narodne pjesme, himne, operne arije i popularna glazba, među njima i omiljene Pjesma lađara s Volge, Katjuša, Kalinka i Ave Maria.

Nakon strašne tragedije na Božić 2016. godine, kad su u padu zrakoplova u Crno more život izgubila 63 člana ansambla te njihov dirigent Valerij Halilov, Zbor je, popunivši redove na velikom državnom natječaju, održao prvi koncert u veljači 2017. u Moskvi.

Pred obiteljima žrtava, visokim časnicima ruske vojske i stotinjak novaka izveo je niz glasovitih domoljubnih i narodnih pjesama.

Dodatno motivirani članovi Zbora Crvene armije – Ansambla Aleksandrov nastavljaju svoju glazbenu i koncertnu djelatnost, potvrđujući se kao jedan od najglasovitijih muških zborova u povijesti.

PODIJELI