PODIJELI

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u sedmom kolu lige prvaka od Vardara 29:23 (15:10) u zagrebačkoj Areni. Tako se nastavlja njihova borba za prvom pobjedom u ovom natjecanju.

U petom porazu PPD Zagreba najbolji strijelac hrvatskog prvaka bio je Stipe Mandalinić sa šest pogodaka. Po tri pogotka postigli su Zlatko Horvat i Mario Vuglač. Urh Kastelic je imao pet obrana, a Matevž Skok tri.

Hrvatski reprezentativac Ivan Čupić postigao je sedam pogodaka za aktualnog prvaka Europe realiziravši svih sedam kaznenih udaraca. Igor Karačić je postigao dva pogotka, a Luka Cindrić nije igrao zbog ozljede. Velike zasluge za pobjedu skopske momčadi ima i vratar Arpad Šterbik koji je obranio 14 udaraca.

– Čestitam Vardaru na pobjedi, zaista su odigrali kvalitetnu utakmicu. Šterbik je bio sjajan u prvom dijelu, šteta je da smo ga razbranili i već je tu došlo do odvajanja Vardara. U drugom dijelu smo bili bolji nego u prvom, pokušali smanjiti razliku no nije lako loviti momčad kao što je Vardar – rekao je igrač Zagreba Leon Šušnja.

– Sjećamo se prošle godine i cilj je bio ući i izaći s terena kao Europski prvaci. Pokazali smo kvalitetu, na kraju je sve ispalo super ponajviše zahvaljujući sjajnom Arpadu Šterbiku ali i našoj obrani koja je odlično funkcionirala. Pred nama su važne utakmice u Ligi prvaka, cilj je poznat, idemo dalje – rekao je igrač Vardara Igor Karačić.