PODIJELI

Najbolji Advent u Europi počinje 2. prosinca i trajat će do 7. siječnja 2018. godine. Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je i nove programe za brojne domaće i strane goste.

Uz tradicionalno paljenje 1. adventske svijeće na Manduševcu te svečanih otvorenja Ledenog parka i Adventa na Zrinjevcu, otvorit će se i Advent na Europskom trgu, Fuliranje, Božićna bajka i drugi, a 3. prosinca otvara se i Advent na Gornjem gradu koji uključuje Vranicanijevu poljanu, Klovićeve dvore, Stross i Tunel Grič.

Na predstavljanju ovogodišnjeg blagdanskog programa u Zagrebu danas su posebno istaknuli Advent na Prekrižju gdje će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvoriti vrata Vile koja je sastavni dio kompleksa njezina ureda, potom Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju, Advent u ZOO-u, u Marićevu prolazu i Caffe de Matoš. Adventskim duhom zaživjet će i HDLU gdje je postavljena izložba Nikola Tesla – Mind from the future.

Foto: Dario Vuksanović

Ove će se godine adventski program održavati na čak sedam lokacija manje jer su, kako kažu iz TZGZ-a, poslušali građane i smanjili broj lokacija ali pojačali kulturni program, piše Jutarnji list.

PODIJELI