PODIJELI

Košarkaši Cedevite će u srijedu, od 20.30 sati, gostovati kod Fiat Torina u sklopu 6. kola 7Days Eurokupa. Bit će to sedma utakmica hrvatskih prvaka u mjesecu studenom.

Zagrepčani su protiv Talijana u prvom kolu poraženi 86:83. Fiat Torino u grupi je trenutno na trećem mjestu uz omjer 3-2, a Cedevita je četvrta s 2-3.

Cedevita je u napornom ritmu putovanja, ali to je uprava, zajedno s trenerom Jurom Zdovcom znala i prije početka sezona. Prošlog tjedna se u utorak putovalo u Pariz, dan kasnije igralo protiv Levalloisa, a u četvrtak, odmah po povratku u Zagreb, odigrana je utakmica domaćeg prvenstva protiv Škrljeva. Već u subotu se odletjelo put Podgorice, gdje je u nedjelju odigran derbi ABA lige protiv Budućnosti. U ponedjeljak je uslijedio povratak u Zagreb, a danas ujutro otišlo se u avionom preko Frankfurta za Torino.

– Ako je glava prava onda to nije problem. Igrao sam masu utakmica s reprezentacijama i s klubovima, gdje su jednostavno utakmice iz dana u dan i, ako si pravi, ako je glava prava, onda se jednostavno može sve korektno riješiti i pripremiti i u tako kratkom roku. Problem je što mi jednostavno tu utakmicu moramo dobiti. Na tome ćemo najviše i raditi. Psihološki ćemo pripremiti ekipu da u biti nastavi s obranom koja je bila u Podgorici, uz još par nekih taktičkih i individualnih malo više odgovornosti i reakcija i uz malo kolektivniju igru u napadu. Izgubili smo tamo, ali bilo je dosta dobrih stvari. Ako to zadržimo i još dodamo malo čvrstine i timskog duha, što će nam sigurno trebati, onda se možemo nadati uspjehu – rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.

Krilni centar Demetris Nichols također se osvrnuo na nevjerojatan ritam putovanja:

– Nije lako, no to je naš posao. To je ono čime se bavimo i moramo biti spremni izaći i boriti se na najvišem mogućem nivou jer to je ono što je bitno. Cijele sezone sve nam se svodi na zadnjih nekoliko napada u utakmici. Teško je, no moramo naći način da pobijedimo. Sve počinje od malih stvari, osvajanja ničijih lopti, skakanja i odrađivanja drugih malih stvari koje će nam pomoći da dođemo do pobjede. Za ovo smo plaćeni i moramo biti spremni mentalno i fizički kako bi dali sve od sebe i odradili svoj posao – realan je Nichols.

PODIJELI