PODIJELI

U petak u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” uslijedit će, ne sumnjamo, još jedan nezaboravan doživljaj za ljubitelje odlične glazbe.

Već ustaljeno, u Plavom ciklusu koncertirat će Zagrebačka filharmonija, ovaj put pod ravnanjem Davida Danzmayra, a na klaviru će svirati naš pijanistički virtuoz Bruno Vlahek.

Filharmonija će izvesti 8. simfoniju u F-duru, op. 94 i 5. simfoniju u c-molu, op 67 Ludwiga van Beethovena. Mostarski koncert za klavir i orkestar Željka Brkanovića pod ravnanjem šefa dirigenta Danzmayra, svirat će će odličan Bruno Vlahek, nositelj naslova “Mladi glazbenik godine” Zagrebačke filharmonije za 2010. godinu. Vlahek je dobio prestižne ocjene publike i kritike koja ga često proglašava za “novog Pogorelića”. Tako da će ovim koncertom na najbolji način biti obilježen nadolazeći jubilarni 80. Brkanovićev rođendan.

Danzmayr je austrijski dirigent mlađe generacije koji je u sezoni 2016/17 postao šef dirigent Zagrebačke filharmonije. Kritika ga hvali kao jednog od najtalentiranijih i najpronicljivijih mlađih europskih dirigenta. Danzmayr ima zavidnu međunarodnu karijeru i bio je vrlo traženi gostujući dirigent mnogih renomiranih orkestara u svijetu.

Među ostalim, ravnao je simfonijskim orkestrima grada Birminghama, New Jerseya, zatim Komornom filharmonijom u Salzburgu, Bruckner Orkestrom iz Linza i drugima.

PODIJELI