PODIJELI

Udruga Djeca Ljubavi poziva na mirno okupljanje koje će se povodom Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece održati u nedjelju 19.11.2017. u 12h na Trgu Francuske Republike u Zagrebu.

Postavljanjem dječjih cipelica na javnom mjestu želi se skrenuti pažnja javnosti na problem nasilja nad djecom, a naročito istaknuti potrebu za hitnom i učinkovitom prevencijom kako bi se djeci žrtvama osiguralo sigurno djetinjstvo.

Nasilje nad djecom je tema o kojoj se nerado priča sve dok se u crnoj kronici ne pojavi još jedan tragičan slučaj.

‘Ne možemo okretati glavu od činjenice da je u našem društvu nažalost prisutno fizičko, emocionalno i seksualno zlostavljanje djece’, navode u Udruzi.

Bilo kakav oblik zlostavljanja i zanemarivanja djeteta ostavlja duboke ožiljke. Osobe koje provode nasilje nisu svjesne kakve teške i dugotrajne posljedice ostavljaju na razvoj djeteta, a institucije koje se time bave često su više dio problema nego dio rješenja.

‘U udruzi Djeca Ljubavi svakodnevno se susrećemo s pravnim, psihološkim i drugim izazovima dok se borimo za zdrav i sretan dječji život’, piše u priopćenju.

‘Trebamo podsjećati na odgovornost koju imamo kad su u pitanju djeca. Zadatak je pojedinca i cijelog društva da spriječimo i prepoznamo bilo kakvu štetnu situaciju za dječji razvoj te da pružanjem odgovarajuće pomoći osiguramo mirno i sretno odrastanje svakom djetetu’, kažu u Udruzi.

Stoga iz Udruge Djeca Ljubavi pozivaju da se pridružite ovom mirnom okupljanju, ponesete dječje cipelice i povedete dječicu!

Svoj dolazak potvrdite na Facebooku: Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece – mirno okupljanje.

PODIJELI