PODIJELI

17. studenog se obilježava Svjetski dan prijevremeno rođene djece – Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.

Klub roditelja nedonoščadi ‘Palčići’ će povodom navedenog dana prvi put u Dugom Selu organizirati okupljanje malih Palčića iz Dugog Sela i okolnih mjesta kako bi na ljubičaste balone ispisali imena Palčića, te ih pustili u zrak.

Okupljanje je predviđeno u 17 h na Arcusovom trgu, te će se Palčići sa svojim roditeljima nakon toga uputiti u šetnju kroz ljubičasto Dugo Selo.

Grad je pozvao 40-ak objekata da osvijetle svoje izloge ili na neki sličan prigodan način označe svoje prostore, a i Grad Dugo Selo će osvijetliti svoju upravnu zgradu ljubičastom bojom u znak podrške Palčićima.

Nakon šetnje, Crveni Križ Dugo Selo poziva Palčiće sa svojim roditeljima da se u njihovom novom prostoru u Ulici 2. Gardijske brigade ‘Gromovi’ br. 3 (preko puta zadnje strane Konzuma) ugriju uz topli čaj i sok.

Obilježavanje Dana prijevremeno rođene djece ove godine se obilježava u rekordnih 25 gradova u Republici Hrvatskoj.

Pozivaju se roditelji Palčića da se u što većem broju pridruže okupljanju kako bi se Palčići međusobno upoznali, te kako bi e zajednički podizala svijest i upoznala javnost s problemom prijevremenog rođenja djece.

Pozivaju se i ostali da se pridruže i upoznaju naša najmanja srca koja izrastu u najveća, piše Dugoselo.hr.

PODIJELI