PODIJELI

U Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu 18. studenoga ne velikoj sceni održat će se premijera predstave ‘Alisa u Zemlji čudesa’.

Redateljica predstave po motivima čuvene dječje bajke je Renata Carola Gatica.

Ova anagažirana i poprilično buntovna redateljica, rođena u Cordobi u Argentini i ovom predstavom želi raditi političko kazalište za djecu. Carola Gatica od 2007. godine živi u Zagrebu, proteklih je godina surađivala s Teatrom Itd, riječkim HNK-om Ivana pl. Zajca i Kazalištem Trešnja, a onda je prije tri godine odlučila da se više neće baviti kazalištem za odrasle, nego samo za djecu. Već tri godine vodi vlastiti Teatar Poco Loco.

Nova predstava. ZKM-a u nizu je medija najavljena kao spektakl za gledatelje od sedam do 77 godina Alisa je djevojčica koja ne čita knjige na obali rijeke kao u originalu, nego dolazi u kazalište, sjeda u gledalište i gleda predstavu s drugom djecom. No tu su hostese koje djecu upućuju da se moraju lijepo ponašati, biti
tiho i slušati odrasle. Alisa odluči da ona ne želi odrasti nego se želi i dalje igrati i maštati jer strahuje da će, ukoliko se to dogodi, ostati bez mašte.

U interpretaciji ove redateljice pojavljuju se čak četiri Alise. Glavnu Alisu igra Anđela Ramljak, Hrabru Alisu Barbara Prpić, Marica Vidušić Mudru Alisu, a Tina Orlandini Osjećajnu Alisu. Dramaturginja i animatorica lutaka je Tamara Kučinović, a dramaturginja i asistentica redateljice: Ivana Đula, scenografi:
su Isidora Spasić i Igor Vasiljev. Kostimografija je djelo autorskog tima Decker+Kutić, a skladatelji su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. U ostalim ulogama su Rakan Rushaidat (Bijeli Zec (Ožujski Zec), Dado Ćosić (Kuharica; Ludi Klobučar), Edvin Liverić, Vedran Živolić, Petar Leventić,
Mateo Videk i Robert Budak.

(Že. V.)

PODIJELI