PODIJELI

Godišnje Savjetovanje akcije ‘Gradovi i općine-prijatelji djece’, održat će se u utorak 21. studenoga 2017., s početkom u 10,00 sati u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba.

Već 18 godina se provodi akcija kojom se gradove, općine te, od iduće godine i županije, potiče na sustavnu i dugoročnu brigu i ulaganje u svoje najmlađe stanovnike.

Akcija je pokrenuta 1999. godine i ove godine slavi punoljetnost. Impresivna brojka od 67 Gradova i Općina-prijatelja djece u Hrvatskoj govori da je to hvalevrijedna Akcija kojom se potiču lokalne zajednice da ulažu u djecu, u njihovo sigurno i zdravo
okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme, podršku roditeljima, glas djece kroz njihovo aktivno uključivanje i uvažavanje mišljenja.

Akciju provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske s partnerima Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a i ona je dio Nacionalne strategije za prava djece u RH te se ističe među tri najbolja europska programa za djecu.

Na savjetovanjima se iz godine u godinu poboljšava okvir za djelovanje lokalnih jedinica: na ovogodišnjem Savjetovanju očekuje se više od 120 sudionika, koordinatora akcije ‘Gradovi i općine-prijatelji djece’ iz brojnih gradova i općina iz cijele Hrvatske, uzvanici državnih tijela i partneri Akcije, djece iz Dječjih foruma i Dječjih vijeća, gradonačelnici, načelnici, predstavnici ustanova, udruga, volontera, kao i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova Grada Zagreba.

Ovogodišnji program Savjetovanja bit će raznovrstan, a glavna tema u radnom dijelu Savjetovanja bit će u znaku Strateškog planiranja za djecu i novog Strateškog plana akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’ za period 2018.-2020.

Svečani dio programa –  proglašavanje Naj-akcija 2017. i dodjeljivanje titula Gradova/Općina-prijatelj djece u 2017. godini započet će u 12,30 sati, a Savjetovanje će završiti domjenkom od 14,00 do 15,00 sati.

PODIJELI