PODIJELI

U Hrvačkom klubu Sesvete priprema se nova fešta. Klub koji je deseti put zaredom najbolji hrvački klub države ima novu medalju. 

Ivan Huklek osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 85 kilograma na Svjetskom prvenstvu grčko-rimskim stilom za borce do 23 godina starosti koje se održava u poljskom Bydgoszczu.

Huklek (21), brončani junior Europe s prošlogodišnjeg prvenstva u Bukureštu, u Poljskoj je ostvario najveći uspjeh karijere. Ove godine je na Svjetskom seniorskom prvenstvu poražen u prvom kolu, a sada je uspio doći do velike, svjetske medalje.

U osmini finala pobijedio je Kineza Aisha Aishana, u četvrtfinalu Ukrajinca Ruslana Mahomedova, a u borbi za ulazak u finale bio je bolji od Finca Tonija Heikkija Hermana Metsomaekija. U finalu je doživio poraz od Mađara Erika Szilvassyja, koji je nakon europskog U23 iz 2016. dodao i svjetsko zlato.

Za Hukleka, njegovu obitelj i prijatelje iz kluba ovo je veliki rezultat, a trener HK Sesvete Slavko Benčec najavio je feštu po povratku u Hrvatsku.

Antonio Kamenjašević iz zagrebačkog Metalca završio je s nastupom u kategoriji do 75 kilograma porazom u prvom kolu.