PODIJELI

U Rukometnom klubu Prvo plinarsko društvo Zagreb, utorak, 21. studenog dugo će se pamtiti. Prvo je službeno prekinuta suradnja između kluba i trenera prve momčadi Kasima Kamenice, zatim je objavljen odlazak važnog igrača i onda je predstavljen novi trener.

Nakon šest mjeseci na klupi hrvatskog prvaka, došlo je do sporazumnog prekida suradnje između trenera Kasima Kamenice i rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb.

– Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije. Gospodin Kamenica prihvatio se jednog složenog zadatka na samom kraju prošle sezone, nakon čega nas je proveo kroz pripremni ciklus i uveo u novu sezonu u kojoj, nažalost, rezultati ali i izvedba nisu bili u skladu s očekivanjima uprave kluba – rekao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Nakon toga je objavljeno kako je Stipe Mandalinić dogovorio prelazak u njemačkog bundesligaša Füchse Berlin. Ova vijest je još 15. studenog objavljena na stranicama njemačkog kluba. Tada je spomenuto kako Mandalinić dolazi u Njemačku početkom 2018. godine, ali čini se kako je slab rezultat Zagreba u Ligi prvaka ubrzao stvari i, nakon šest godina u Zagrebu, hrvatski reprezentativac će sljedećeg tjedna u Berlin, potpisavši ugovor na tri i pol godine.

– Što se momčadi tiče moram naglasiti da nema razloga za brigu. Na toj poziciji imamo iskusnog Damira Bičanića i nadolazeću zvijezdu Mateja Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta i zadataka u napadačkom segmentu. Podsjećam da mi čekamo i Domagoja Pavlovića da se vrati treninzima nakon jedne neugodne ozljede stoga smo i više nego dobro pokriveni na poziciji lijevog vanjskog – dodao je Jović.

I šećer na kraju, Zlatko Saračević novi je trener Zagreba:

– Svjestan sam onoga što me čeka. Zagreb je takav klub da se od trenera i igrača na svakoj utakmici traži najviše. Prihvaćam taj izazov i premda smo često i sami nerealni u našim očekivanjima, želim pripremiti momčad da diše kao jedno i da nastupaju sa stavom kako u našoj Areni idemo uvijek na pobjedu bez obzira tko nam dolazi u goste. Što se tiče ekipe mogu reći da sam dobro upoznat s kadrom koji mi je na raspolaganju. S izuzetkom Tina Lučina i Josipa Ereša, sve druge sam u nekom trenutku već trenirao i mogu reći da imamo jako dobru momčad. Slažem se da ova momčad mora igrati puno bolje. Prvo trebamo naći razlog zašto smo se uopće doveli u takvu situaciju, a onda moramo svi skupa raditi na otklanjanju problema – zaključio je Saračević.

Jović je na predstavljanju kritizirao je igrače, njihovo ponašanje i lošu formu, te najavio mogućnost odlaska nekolicine u polusezoni ako se ne poprave.

No, nije spomenuo i da uprava kluba snosi odgovornost za loše rezultate ove sezone.

Sljedeću utakmicu PPD Zagreb igra u četvrtak, 23. studenog, kada u Arenu stiže Barcelona u 9. kolu Lige prvaka.