PODIJELI

Taekwondo klub Jastreb već 19. godinu zaredom organizator je najvećeg međunarodnog humanitarnog taekwondo natjecanja za djecu i mlade u Hrvatskoj, a ove godine prvi puta organizaciju potpisuje i Veleposlanstvo Republike Koreje.

Natjecanje se održava u nedjelju, 26. studenog, u dvoranama 2 i 3 Doma sportova, od 9.30 do 21 sat.

Ovogodišnja humanitarna akcija “Osmijeh za svaki novi dan” namijenjena je 16-godišnjoj djevojci i odličnoj učenici Hotelijersko turističke srednje škole Niki Rogar koja boluje od cerebralne paralize i za koju će se u sklopu navedenog natjecanja prikupljati financijska sredstva za kupnju elektromotornih kolica.

Nikina najveća želja je da može sama s prijateljicama otići izvan kuće, da može samostalno kuhati i obavljati razne aktivnosti; za što su joj potrebna elektromotorna Xeno Ottobock kolica čija je cijena 80.000,00 kuna.

Cilj navedene humanitarne akcije je potaknuti širu javnost da se pridruži ljudskoj dobroti nesebičnog davanja kroz financijsku potporu na donacijski račun HR5824840081502004244 otvoren za navedenu svrhu.

Navedeno natjecanje ujedno je i bodovni turnir za zagrebačke taekwondo selekcije kroz sve uzrasne skupine.

Od ove godine uvodi se nova natjecateljska disciplina Family Kick u kojoj se istovremeno zajedničkim snagama natječu djeca i roditelji, a koja promovira zajednički put djeteta i roditelja kao njegovog najvećeg motivatora do zacrtanog cilja – uspjeha i potpore u sportu.