PODIJELI

Građani Gornje Dubrave, prvenstveno članovi Nogometnog kluba Dubrava Tim kabel, od petka, 24. studenoga, bogatiji su za teren s umjetnom travom, betonskim igralištima za mali nogomet i odbojku te pješačkim stazama. 

Radovi su otvoreni 7. rujna 2016. godine, a tada je gradonačelnik Milan Bandić rekao da će očekivano trajanje radova biti šest mjeseci i da će koštati oko 10 milijuna kuna. Očekivano razdoblje se produljilo, ali nakon 13 mjeseci radovi su završeni.

– Nismo planirali da će tako brzo doći i atletska staza koja će za petnaestak dana biti u funkciji. Nama je vrlo bitno da se sanira glavni teren i dođu tribine. Čuo sam da se projektira tribina za dvije tisuće ljudi i sav popratan sadržaj ispod tih tribina, tu mislim na svlačionice i sadržaj za atletičare – rekao je predsjednik NK  Dubrava Tim Kabel Roko Ivanović.

Učinilo nam se kako nedostaje poveći sloj gumenih granulata u umjetnoj travi, ali igrači mlađih kategorija kluba iz Dubrave sretni su što uopće imaju gdje trenirati.

Najavljen je i skorašnji dovršetak atletske staze sa šest staza oko travnatog nogometnog igrališta, a nakon toga bi se uredila trava i dodale tribine za ambicioznog trećeligaša.

Glavni travnati teren u SRC Grana-Klaka je također u rekonstrukciji

Bandić je rekao da slijedi izgradnja 12. gimnazije sa klizalištem i dvoranom te gradnja bazena za potrebe građana Donje i Gornje Dubrave. Do 2019. će pripremiti projekt i otkupiti zemlju od 8 tisuća m² neposredno uz crkvu kako bi krenuli s gradnjom bazena.