PODIJELI

Nogomet polako ulazi u završnicu pred zimski odmor, od seniorskih liga još će igrati samo hrvatski prvoligaši i drugoligaši. Trinaestim kolom završen je i jesenski dio Prve Zagrebačke nogometne lige, odnosno ostaje za odigrati se zaostala utakmica 8. kola između Sloge Gredej i Trešnjevke (2. 12.).

Nogometaši Odre u proljeće će ući s vodeće pozicije u 1. ZNL. U posljednjem kolu Odra je dočekala Brezovicu. Domaći navijači očekivali su pobjedu, a dobra vijest je bila i remi Trešnjevke i ZET-a dan ranije.

Na terasi klupskog objekta okupilo se oko tridesetak domaćih navijača, dok su gostujući, njih desetak, za gledanje utakmice odabrali puteljak koji graniči sa sjevernim dijelom igrališta. Njima i nije bilo toliko ugodno, jer su do svog mjesta morali po blatu, a i vjetar s Medvednice nije bio prijateljski.

Ni teren nije bio u najboljem stanju. Loše vrijeme uoči utakmice dodatno je otežalo igrivost. Od početka utakmice Odra je bila konkretnija i samo se čekalo kada će pasti prvi pogodak. Domaći navijači na terasi su bili nestrpljivi, bačeno je nekoliko petardi kako bi se ‘probudilo’ igrače domaće momčadi, a osim na utakmicu, pazilo se i kako meštar od kotlovine driblja s materijalom.

U 34. minuti napokon je probijena obrana Brezovice. Ivan Dodić zabija svoj prvi gol na utakmici. U sljedećih pet minuta Odra je potvrdila pobjedu i prvo mjesto. Na 2:0 u 37. povisuje Filip Luter, a Dodić u 39. postavlja rezultat prvog dijela – 3:0. U nastavku slična priča. Luter svoj drugi zabija u 48., a Denis Đukić (72.) i Robert Pisačić (90) dodatno povisuju rezultat.

I tada je, uz završenu kotlovinu, mogla početi proslava naslova jesenskog prvaka Zagreba.

Rezultati 13. kola 1. ZNL: Šparta Elektra – Sloga Gredelj 3:0, Sesvetski Kraljevec – Concordia 1:0, Mladost Buzin – Blato 2:0, Prečko – Prigorje Markuševec 5:1, Trešnjevka – ZET 2:2, Ivanja Reka – Studentski Grad 0:2, Odra – Brezovica 6:0.

Poredak: Odra 29, ZET 26, Šparta Elektra 26, Prečko 22, Sesvetski Kraljevec 21, Trešnjevka 20 (utakmica manje), Studentski Grad 17, Brezovica 17, Blato 16, Mladost Buzin 14, Concordia 13, Prigorje Markuševec 12, Ivanja Reka 10, Sloga Gredelj 8 (utakmica manje).

PODIJELI