PODIJELI

Skupština Zagrebačkog nogometnog saveza podržala je Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, u kandidaturi reizbor predsjednika HNS-a.

Skupština se održavala u hotelu Antunović, a u okolnim kvartovima policije više nego kada se čuva neki državni dužnosnik. Sigurno je da nije interventna policija hodala oko i u hotelu zbog večere koju je organizirao Caritas na prvom katu, već zbog dolaska Davora Šukera na skupštinu svoje baze na drugom katu hotela, i Bad Blue Boysa preko puta Zagrebačke avenije.

Nije bilo incidenata, ali nije bilo ni bojkota klubova kako su neki mediji najavljivali. Je li to bio loša informiranost ili samo nabadanje, morat će nekome objasniti, jer Davor Šuker je dobio podršku 46 od 50 predstavnika koji su bili u dvorani, po glasovima je to 468 glasova od 538 mogućih. Na skupštini je bio 51 predstavnik, ali je član Futsal Dinama održao govor i prije odlučivanja napustio zgradu. Brojka je standardna za ovakve skupove, jer su na skupštini ra nije bila 53 kluba.

Protiv Davora Šukera bili su Rudeš i Zagreb 041, a suzdržani Sava Gredice i MNK Alumnus futsal FER, a nisu se pojavili Blato (1. ZNL), Botinec, Hrvatski Leskovac Kašina, Ravnice (2. ZNL), Bubamara, Gavran 2003, Hrašće, Mala Mlaka, Travno (3. ZNL), Uspinjača (1. HMNL), Zagreb 92 (2. HMNL).

Nakon skupštine, na konferenciji za medije, Šuker se nije pokazao velikim nakon izvojevane pobjede. Jedva je dočekao da se obruši na medije:

– Manipulirate anketama za predsjednika, ali naviknut sam. Ne pomažete nogometu, više prostora dajete navijačima nego zdravim županijskim bazama koje su najvrednije što nogomet ima. Ja ću vam sada naći deset ljudi koji će reći da je sve super, a vi to nećete objaviti. Dajete mi snagu. Ta situacija traje još od utakmice na Malti prije dvije godine. Pokušao sam stvoriti suradnju s medijima, ali satrali ste sve moje pokušaje. Ponosan sam na svoj prijašnji mandat i ovaj idući. Gradit ćemo prvoligaške terene, ide projekt na Sveticama, dio novca od investicija dobit će i naša zagrebačka baza – rekao je Šuker, podsjetivši riječima, ne i stilom na savjetnika jednog zagrebačkog prvoligaša.

Predsjednik ZNS-a Damir Vrbanović i Davor Šuker