PODIJELI

Nogometaši Jedinstvene županijske nogometne lige, petog ranga hrvatskog nogometa i najjačeg ranga Zagrebačke županije, posljednje jesensko kolo odigrali su prošlog vikenda, ali ovog tjedna donesene su odluke o nemilom incidentu od nedjelje, 19. studenoga. Jedan će igrač dvije godine pauzirati od igranja nogometa.

U Orešju se igrala utakmica 15. kola JŽNL-a između domaće Sloge SU-ZA i Lomnice. Utakmica nije počela u 14 sati, već dvadesetak minuta kasnije, zbog, kako je objavljeno na Facebook stranici domaćina, kašnjenja sudaca, na čelu s glavnim, Matijom Spudićem (za razliku od domaćina, delegat utakmice Marko Vulje u izvještaju je napisao da su suci došli na vrijeme).

Čini se da je to potaknulo nervozu, jer je bilo 12 žutih kartona, od kojih osam za preoštre startove. A posljednji karton, dodijeljen Igoru Mostarliću, treneru/igraču (u zapisniku samo kao igrač) gostiju, zbog prigovora, pokrenuo je lavinu.

Mostarlić (34), koji je u dosadašnjoj karijeri igrao u dvadesetak nogometnih klubova (među njima i Dinamo, Osijek, Maccabi Herzlyia, Sloboda Tuzla, Posušje…), a poznat je i u malonogometnim krugovima, kod izmjene domaćih igrača prigovorio je sucu i zbog toga dobio drugi žuti karton (prvi je bio zbog preoštrog starta).

Nakon toga kreće naguravanje gostujućih igrača sa sucima, koji jedva uspijevaju doći do svlačionica.

A kakvo je to bilo naguravanje doznali smo iz odluke disciplinskog suca JŽNL-a koju prenosimo u cijelosti:

Igor Mostarlić senior NK LOMNICA (6315224) kažnjava se prema članku 58. DP HNS-a zabranom igranja u trajanju dvije (2) godine, na svim prvenstvenim ili Cup utakmicama, a zbog fizičkog napada na suca, na prvenstvenoj utakmici 15. kola, između NK SLOGA SUZA – NK LOMNICA, odigrane dana 19.11.2017. u Orešju. (U provedenom postupku utvrđeno da je imenovani u 90. min., nakon isključenja psovao i prijetio sucu, te ga pokušao fizički napasti, pljunuo pomoćnog suca i gazio kopačkama po prstima). Prilikom izricanja visine kazne uzeta u obzir činjenica ranijeg kažnjavanja imenovanog. Kazna teče od 20.11.2017. godine.”

I nije to bio jedini incident te nedjelje, 19. studenoga, u županijskim ligama.

Tomislav Knezek iz Kloštra dobio je zabranu obnašanja dužnosti u nogometu i zabranom igranja na svim prvenstvenim ili kup utakmicama u trajanju od godinu dana zbog fizičkog napada na
suca (iz odluke: “u provedenom postupku vidljivo da je imenovani, iz gledališta, za vrijeme utakmice vrijeđao i psovao suce, da bi po završetku htio na silu ući u prostoriju za pisanje zapisnika te dva puta udario po vratima i nastavio psovat suce. Po izlasku sudaca iz prostorije polio suce sa pivom i nastavio sa psovanjem”) na utakmici Lonja – Kloštar, dok je istog vikenda Ivan Bandić iz Save, zbog fizičkog napada na suca (“nakon što je zamijenjen, iz gledališta psovao i prijetio 2. pomoćnom sucu, da bi nakon završetka utakmice, prilikom napuštanja terena za igru udario ga nogom u predjelu bedra”, stoji u obrazloženju odluke) na utakmici Zvekovac – Sava.

Imao je disciplinski sudac još odluka, neke su bile i višemjesečne, ali sitnica za ove velike.