PODIJELI

Nakon što je sinoć policija u Zagrebu pronašla mrtvo tijelo djevojke, koja je ubijena vatrenim oružjem, a nedaleko i tijelo muškarca koji je izvršio samoubojstvo također vatrenim oružjem, u javnost izlaze detalji krvavog zločina.

Naime, bivši policajac Dubravko Sikermeštar (36) ubio je Anu Kurtanjek (29), a potom je presudio i sebi.

‘Ona je njega upoznala prije nekih pet godina. Bili su možda na desetak cuga. Znala je da on nešto radi u policiji, ali je rekla da je ‘tip’ psihopat i maknula se od njega. Ali, on nije od nje. On se čak prijavio u jednu tvrtku ovdje u zgradi gdje je odrađivao rad za opće dobro kako bi mogao biti bliže njoj. Govorio joj je da zna s kim je u vezi i da će i mene ubiti. Tko zna, možda je ona unazad dva mjeseca pokušavala sa mnom prekinuti kako bi me zaštitila. Ali nije mogla. Svaki dan smo se viđali. Govorila mi je da me voli, iako je pokušavala naći razlog da prekine našu vezu. Prijateljici je rekla da joj Dubravko prijeti i da će to sama riješiti. Kad sam joj predložio da ja to učinim, rekla mi je: ‘Ako me voliš, nemoj to raditi’, ispričao je njezin dečko Tomislav Vlahović za Jutarnji list.

Ubijena Ana bila je fitness trenerica i bivša državna prvakinja u sinkroniziranom plivanju. Prijatelji, kolege i oni koji su je poznavali imaju za nju samo riječi hvale. S Dubravkom čak i nije bila u službenoj vezi već su samo nekoliko puta izašli. No Dubravku se prekid nije svidio pa joj je već i ranije prijetio i maltretirao je, a novi dečko i prijatelji savjetovali su joj da ga prijavi policiji, no ona to ipak nije učinila.

PODIJELI