PODIJELI

U dvorani Centra za kulturu na Pešćenici, Ivanićgradska 41 a, u četvrtak 30. studenoga u 21 sat ljubitelji plesne umjetnosti mogu pogledati izuzetno zanimljiv projekt.

Na daskama kazališta Knap u sklopu Platforme Knap+ gostuje predstava “Trevelog” Umjetničke organizacije Trafik i koreografa Žaka Valente. Ova suradnja jedna u nizu kojom Knap otvara vrata brojnim plesnim udrugama i umjetničkim organizacijama a s ciljem promocije suvremenog plesa i razvoja nove publike.

Koautori i izvođači u ovoj predstavi su Toni Flego, Iva Nerina Sibila, Žak Valenta, Eleonora Magdalena Vrdoljak. Autori vizualnog identiteta su Lara Badurina i Dajana Jurman-Osip, a glazbe i zvuka Dario Dimitrović i Dušan Maksimovski.
“Travelogue” propituje kako se suvremeni procesi u društvu i našoj svakodnevici odražavaju na ples i njegove odlike. Izvođači ove predstave istražuju koliko digitalizacija medija, internet, suvremene izvedbene prakse, ali i tranzicijski procese utječu na sve dinamičniji razvoj plesne umjetnosti. Predstava propituje i hoće li u budućnosti glavnu riječ voditi tehnologija ili će temeljni jezik plesa zapravo ostati isti? Ova je predstava svoju premijeru imala na ovogodišnjem Ganz festivalu.

Trafik je kao teatarska produkcija već 19 godina prisutna na hrvatskoj i stranoj sceni. Sudjelovao je na većini  hrvatskih i mnogim stranim festivalima, a nagrađen je nagradom Marulićevih dana, Festivala malih scena i Salona mladih.

PODIJELI