PODIJELI

Paviljon 7 Zagrebačkog velesajma u nedjelju, 3. prosinca, bit će mjesto na kojem će se okupiti ‘cijeli svijet’. Međunarodni klub žena Zagreb (IWCZ) 24. put održava Božićni sajam, događaj koji je posljednjih godina postao jedan od središnjih događaja Zagreba u prosincu.

Božićni sajam traje od 11 do 16 sati, a posjetitelji će moći uživati u okusima svjetske kuhinje iz 50 različitih zemalja. Uz degustacije poznatih vina iz Hrvatske i svijeta, neki od specijaliteta koji će se naći na štandovima su: švedski glog, vafli iz Velike Britanije, tradicionalna njemačka torta od sira, cous cous iz Maroka, baklave i datulje iz Alžira, kruh od đumbira i sir iz Slovačke, sushi i sashimi iz Japana, turska baklava, francuski quiche te mnoga druga ukusna jela svjetske kuhinje.

Tijekom dana posjetitelji čekaju tradicionalne plesne izvedbe u originalnim kostimima iz više zemalja, među kojima su: Indija, Japan, Kosovo, Srbija, Ukrajina, Vijetnam…

Osim toga, posjetitelji će moći sudjelovati u prigodnoj lutriji  s vrijednim nagradama. Za najmlađe posjetitelje pripremljen je poseban Kutak za djecu u Paviljonu 7A, a očekuje ih i Djed Božićnjak, razne igre, LEGO kutak i razna natjecanja.

Sva prikupljena sredstva bit će donirana Centru Vinko Bek, RETO Centru, Palijativnom timu LiPa te udruzi Sve za nju.

Ulaz je slobodan.