PODIJELI

Pred ragbijašima su još dva kola Prvenstva Hrvatske do kraja godine, a liga već dugo nije bila neizvjesna kao ove sezone. 

U subotu (14 sati) će se na popularnom ‘Krtičnjaku’, igralištu uz Kineziološki fakultet, sastati Mladost i vodeća momčad prvenstva, splitska Nada. Gostima bi pobjeda najvjerojatnije donijela prvu poziciju uoči doigravanja za prvaka u proljeće 2018., dok se domaćini nadaju da će oni pobijediti, a onda, u posljednjem kolu prvenstva pobijediti Sinj.

U posljednjem međusobnom susretu, Mladost je u četvrtom kolu s 34:29 u u Splitu ostvarila senzacionalnu pobjedu, prvu kod Nade od 1958. godine.

– Dolazimo motivirani i željni osvete za splitski poraz. Na proljeće želimo finale u Splitu te sutra u Zagreb dolazimo pokazati tko je pravi gazda u hrvatskom ragbiju – rekao je kapetan Nade Krešimir Čorić.

Mladostaši su s druge strane, nakon nekoliko propuštenih prilika posljednjih godina, u velikoj prilici doći do željenog naslova. Na priče o pritiscima osvrnuo se i kapetan domaće momčadi Marko Buljac:

– Pritisak je uvijek tu kada igraš na svojem terenu i pred svojom publikom, no bez obzira bili mi prvi ili zadnji, pobijedili ili izgubili u posljednjem zajedničkom susretu, na domaćem terenu ćemo dati sve od sebe, a siguran sam da će isto tako i naši prijatelji iz Nade. Nitko nikoga ne podcjenjuje, ali cilj nam je konačno naslov.

Nada se nalazi na čelu ljestvice s 21 osvojenim bodom, a slijede Mladost i Sinj s 15, odnosno 9 bodova, te svaki s utakmicom manje od vodeće Nade.

PODIJELI