PODIJELI

Ragbijaši Mladosti su u pretposljednjem kolu Prvenstva Hrvatske na svom Krtičnjaku pobijedili favoriziranu Nadu iz Splita (15 uzastopnih naslova prvaka) 26:22.

I ovo nije bila prva pobjeda zagrebačke momčadi nad splitskom. Slavila je Mladost i u Dalmaciji. Možda su ove pobjede znak da se može prekinuti dominacija Nade.

Domaćini su čvrsto ušli u utakmicu i napadali od samog početka, no Nadin mladi reprezentativac Plazibat presijeca jednu loptu te postiže polaganje za 5:0 gostiju. Mladost nastavlja dominaciju te izjednačava na 5:5, nakon čega se Splićani krajem prvog dijela bude i okreću rezultat u svoju korist. Na pauzu se odlazi sa 17:13 za goste.

Mladost polaganjem Buljanovića te zgodicima iz dvije kazne i pretvaranjem Jurišića prelazi u drugom dijelu u vodstvo 26:17, koje drži sve do posljednje minute susreta. Gosti u infarktnoj završnici oštro napadaju i pokušavaju se svim silama vratiti u susret, a Mladost se brani sve do posljednje sekunde i utakmica završava 26:22.

– Nada nas je iznenadila ranim skorom, no pokazali smo karakter te uspjeli preokrenuti susret u svoju korist, a ono što je najvažnije, nismo popustili u posljednjih desetak minuta kada se lomila utakmica. Ovo nam je samo poticaj za utakmicu protiv Sinja sljedeći vikend, kada želimo osigurati prvo mjesto i s prednošću domaćeg terena ući u proljetno finale – rekao je mladostaš Andrija Galić.

Ovom pobjedom Mladosti prvenstvo je dodatno zakomplicirano, a konačan poredak i finalisti znat će se tek sljedeći vikend, nakon odigranog posljednjeg kola. Nada, koja ima utakmicu više, je slobodna, dok će treći kandidat za finale, odlični Sinj, na domaćem terenu ugostiti Mladost.

Mladostaši već godinama čekaju svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a navijači su uvjereni kako će to biti baš ove godine:

– Dva puta smo pobijedili Nadu, no sada se nikako ne smijemo precijeniti. U Sinj dolazimo s jakom postavom i želimo prvo mjesto. Nećemo popuštati pod pritiskom, idemo utakmicu po utakmicu – rekao je mladostaš Jan Vlašić.

PODIJELI