PODIJELI

Otvorenjem za pamćenje, službeno je otvoren najbolji advent u Europi – Advent u Zagrebu!

Doživite blagdanski duh u čarobnoj idili Adventa na Zrinjevcu i Ledenog parka!

Ledeni park, nezaboravnim umjetničkim programom, službeno je otvorio svoja vrata za sve Zagrepčane i goste grada iz Hrvatske i inozemstva.

U subotu, 2. prosinca točno u 18 sati započeo je svečani program na samom klizalištu na Trgu kralja Tomislava, najvećem klizalištu na otvorenom u ovom dijelu Europe.

FOTO: Matija Vuri

Voditeljica Iva Šulentić uvela nas je u ledenu čaroliju. Ove smo godine maštom i kazališnom čarolijom zagrebački Ledeni park pretvorili u željezničku prugu najglasovitijeg vlaka na svijetu, “kralja vlakova i vlaka kraljeva” – slavnog Orient Expressa.

Klizački klub Medo i klub sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te njihova posebna gošća, olimpijka i naša najbolja
umjetnička klizačica svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak putovali su tako poznatom rutom od Pariza kroz Veneciju, putovali su i kroz vrijeme te stigli do Zagreba kasnih 20-tih i ranih 30-tih godina 20. stoljeća. Upravo se tada naš grad, zahvaljujući ovoj luksuznoj željezničkoj liniji, ucrtao na kartu Europe kao neizostavna kulturna i društvena metropola poznata po bogatom
društvenom životu i dekadentnim zabavama.

FOTO: Matija Vuri

Ova nezaboravna predstava na ledu nastala je pod redateljskom palicom Anje Maksić Japundžić, raskošne kostime potpisla je Dženisa Pecotić, a scenografiju o kojoj će se još dugo pričati, Miljenko Sekulić.

Po završetku svečanog programa na ledu uz vatromet, ministar turizma Gari Cappelli i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Martina Bienenfeld, obratili su se svima okupljenima s nekoliko riječi te prerezali vrpcu, što je i službeno označilo otvorenje Ledenog parka.

Nakon toga, led je bio otvoren za javnost, spreman za sve one koji su poželjeli napraviti nekoliko krugova po legendarnoj ruti Orient Expressa, a od 20 sati, za savršenu glazbenu kulisu i još ljepšu atmosferu, pobrinuo se bend Soul Stash Christmas.

FOTO: Matija Vuri

Ledeni park bit će otvoren sve do 7. siječnja 2018. godine. Sve informacije o terminima klizanja, cijenama ulaznica, školi klizanja, suradnjama, ali i svakodnevnom glazbenom programu od 19 sati te svemu onome što nude brojne ugostiteljske kućice, možete pronaći na službenim stranicama Ledenog parka – ledenipark.hr

Radno vrijeme Ledenog parka je svakim danom od 10 do 23 sata, a kućice će petkom i subotom raditi sve do jedan sat iza ponoći.

Nešto kasnije, iza 19 sati, svi su požurili na, kako mu mnogi laskaju, najljepši park Zagreba – Zrinjevac. Deseci bijelih suvenirskih i ugostiteljskih kućica, elegantno blagdansko uređenje, dekoracije od kojih zastaje dah i nastup Christmas banda uveličali su zaista bajkovitu atmosferu.

FOTO: Matija Vuri

Tisuće znatiželjnih lica svih generacija nestrpljivo je čekalo paljenje jednako toliko bijelih lampica na zrinjevačkim stoljetnim platanama. Uz odbrojavanje, točno u 19 sati i 50 minuta, uz mnogo smijeha, uzvika sreće i pljesak, Zrinjevac je zasjao u
punom sjaju!

Čast da zapale lampice pripala je gradonačelniku, gospodinu Milanu Bandiću i direktorici Turističke zajednice Grada Zagreba Martini Bienenfeld.

FOTO: Matija Vuri

Advent na Zrinjevcu, tradicionalnim paljenjem lampica, službeno je započeo. Nakon tog trenutka, centralnom pozornicom u paviljonu, zavladao je proslavljeni gitarist, kompozitor i aranžer Ante Gelo kojemu su se na pozornici pridružili glazbenici Ivana Rushaidat i Kristian Beluhan s bendom Štalica.

Centralna pozornica u paviljonu na Zrinjevcu do 7. prosinca 2018. godine ugostit će svakodnevno čak dva benda, a ni program za djecu, na već dobro poznatoj dječjoj pozornici, neće nimalo zaostati. Održavat će se svakoga dana, osim ponedjeljkom, a posebna novost ove godine je suradnja s Udrugom Čarobna farma koja će organizirati radionice izrade tradicionalnih hrvatskih
igračaka koje će najmlađi moći ponijeti kući kao uspomenu.

FOTO: Matija Vuri

Informacije o svakodnevnom programu, bit će dostupne na društvenim mrežama Adventa na Zrinjevcu.

Radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu je radnim danom od 12 do 23 sata, osim petkom kad je otvoren do sat vremena iza ponoći. Subotom svoja vrata otvara u 10 sati, pa sve do sat vremena iz ponoći, dok je nedjeljno radno vrijeme od
10 do 23 sata.

Projekte organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult.

LEDENI PARK NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Facebook.com/LedeniPark
Instagram.com/LedeniPark
#LedeniPark

ADVENT NA ZRINJEVCU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Facebook.com/ZrinjevacKatapult
Instagram.com/AdventZrinjevac
#AdventNaZrinjevcu

PODIJELI