PODIJELI

U subotu se na livadi na kojoj se treba graditi trgovački i poslovni centar našlo tridesetak stanovnika Sigeta koji su u ugodnom druženju proveli popodne i večer.

Od ostataka borova, kivija i oraha nedavno posječenih u rušenju napravili su simbolično, vijenac s porukom upućenom Gradskim vlastima protiv izgradnje poslovnog i trgovačkog centra.

Osim većine vijećnika VMO Siget pridružili su im se podrškom predstavnici Nove ljevice, Oraha, Slobodne Hrvatske, braniteljske udruge Vidra i Zagreb je naš. Najmlađa sudionica je došla u pratnji oca Vite Šanti koja je u dječijoj maniri rekla: “Super je ova naša livada”.

Iz Udruge građana Siget naglašavaju kako se ne “prostituiraju” sa značenjem Adventa, kako su neki objavili.To je vrijeme iščekivanja, a budući da oni iščekuju odgovore i riješenja vezana uz njihov prostor, željeli su to na simboličan način i prikazati.

Vjeruju da će u njihovom slučaju pravda pobijediti i da će se ispoštovati želja stanovnika Sigeta , da im susjedi ostanu u svojim kućicama, a na njihovoj livadi osvane maleni trg s bibliotekom.

PODIJELI