PODIJELI

U posljednjem dvoboju skupine C Lige prvakinja stolnotenisačice Dr. Časla pobijedile su mađarski Szekszard 3:0 i tako osvojile skupinu, što im je donijelo i status nositelja u četvrtfinalu natjecanja.

Gošće su došle bez dvije glavne igračice, Cheng I-Ching i Mikhailove, jer su procijenili da nema smislav dovoditi njih dvije s obzirom da im je trebala 3:0 pobjeda bez izgubljenog seta kako bi bile prve u skupini, a to protiv jakih snaga Dr. Časla ne bi baš bilo jednostavno.

– Svejedno mi je s kime ćemo igrati u četvrtfinalu, naravno ako smo zdravi. Naime, u sastavu mi uvijek trebaju biti dvije europske igračice. Jedino ne bih opet u Francusku zbog gnjavaža s prijevozom, troškovima puta itd. Inače, ETTU-u sam pisao protestno pismo, jer je Berlin varao. Kriteriji su vrlo jasni i po važećim propisima trebaju platiti kaznu pet tisuća eura i sljedeće godine biti izbačeni iz ETTU natjecanja. Također, tražio sam da od četvrtfinala mi budemo drugi nositelji Lige prvaka. Kada su se slagale ekipe za Ligu prvaka, Berlin je prijavio Tie Yanu s čime je za nekih 20 bodova bio ispred nas u ždrijebu. Kao drugi nositelji praktički se do finala ne mogu susresti s Tarnobrzegom, koji je prvi nositelj. S obzirom da Tie Yana nije nastupila u dosadašnjem dijelu natjecanja, a morala je, to nije bilo po propisima – objasnio je za stranicu Hrvatskog stolnoteniskog saveza predsjednik Dr. Časla Martin Tino Časl.

Rezultati – Dr. Časl – Szekszard 3:0: Li Jie – Imre 3:0 (10, 2, 1), Zhou Xintong – Madarasz 3:0 (6, 5, 5), Yu Fu – Payet 3:0 (7, 4, 2). Poredak skupine: Poredak skupine C: Dr. Časl 4-0, Szekszard 1-2, Grand-Quevilly 0-3