PODIJELI

U redove Košarkaškog kluba Cedevita stigao je novi igrač. Krilni centar Damir Markota novi je član momčadi aktualnog prvaka Hrvatske. Na predstavljanju su mu dobrodošlicu zaželjeli direktor kluba Davor Užbinec i trener Jure Zdovc.

– Iskoristili smo priliku koja se ukazala njegovim raskidom ugovora u Turskoj, a on je već ranije bio u našim razmišljanjima. Mislim da smo doveli iznimno kvalitetnog igrača, koji će nam pomoći u našim najvišim ambicijama. Sad je na njemu da se pokaže i zadovolji trenera pa da naš tim, koji je već sada dobar, bude još jači i još konkurentiji u svim takmičenjima u kojima sudjeluje – izjavio je Užbinec.

Markota je nekoliko sezona igrao za Cibonu, a u Zagrebu mu je i obitelj:

– Prvi put sam u Cedevitinom trening-centru i zasad je sve odlično. Želim se uklopiti u ekipu što prije kako bih mogao pomoći ekipi. To je prvo što želim napraviti, a onda korak po korak.

Cedevita u srijedu u 19:45 sati u Domu sportova u sklopu 7. kola 7Days Eurokupa dočekuje tursku Darussafaku. Markota tu momčad dobro poznaje, s obzirom da je igrao u Turskoj:

– To je definitivno dosta nezgodna ekipa. Što Jure pripremi, treba se protiv njih držati tog sistema i ne previše iskakati iz njega. Po meni je jedan od njihovih ključnih igrača Wilbekin i ako se njega uspije zaustaviti onda se već pola posla obavilo.

Na upit gdje se vidi u momčadi Cedevite, Markota je rekao:

– Ne znam još nijednu akciju, tako da bi bilo glupo reći gdje se ja vidim. Znam suigrače, a i radio sam s Jurom. Kod njega se zna tko što radi i ja ću raditi ono što on bude htio od mene – izjavio je novi igrač Cedevite.

Trener Zdovc veseli se novom pojačanju u rosteru:

– Zahvaljujem Upravi što su doveli još jednog igrača koji nas stvarno može dignuti na jedan viši nivo. Teško da on nešto bitno može dati već sljedeću utakmicu protiv Darussafake, ali sigurno da će se to kasnije brzo pokazati.

Strateg Cedevite osvrnuo se i na utakmicu protiv Darussafake u srijedu, protiv koje je Cedevita u Istanbulu dugo vodila, a onda je posrnula u zadnjoj četvrtini:

– Darussafaka je ekipa koja je bez poraza u našoj grupi. To samo po sebi pokazuje da imaju kvalitetu i dobar roster. Imaju i vrhunskog trenera, tako da nas čeka jedna teška utakmica. Mi smo već par puta pokazali da možemo odigrati protiv takvih ekipa. Pokazali smo i tamo da možemo, mada kad smo sad gledali tu utakmicu, vidjelo se da je ipak bilo previše pogrešaka. Mogli smo, neću reći lako, ali bez većih problema dobiti utakmicu u Istanbulu da je bilo malo više koncentracije, posebno u obrani jer napad nije bio loš. Nažalost smo izgubili i to je jedan dodatan motiv da se sutra osvetimo.