PODIJELI

Mario Tokić više nije trener nogometnog prvoligaša Lokomotive, čiju je seniorsku momčad u kontinuitetu vodio od studenog 2016. godine (uz nekoliko mjeeci u ljeto 2016.).

Iz kluba javljaju da je dogovoren “sporazumni raskid” ugovora, čini se kako su u klubu odlučili Tokiću zahvaliti nakon 3;1 domaćeg poraza protiv Cibalije u nedjelju, ali prvi razlog je ipak Tokićevo kritiziranje igračke situacije u klubu.

Klupsko vodstvo bilo je nezadovoljno što momčad ne igra “lepršavije”, dok je, sada već bivši trener, kritizirao upravu da mu nisu dovedena igračka pojačanja i da je momčad slabija nego prošle sezone (prodani Bočkaj i Grezda u Osijek).

– Oni nisu bili zadovoljni igrom, a ja tvrdim da momčad nije mogla igrati lijepo kao Barcelona. Ne odlazim nezadovoljan ni pognute glave. Imamo šesto mjesto i polufinale Kupa, a neki igrači na europskom tržištu vrijede i po više od deset milijuna eura. Nisam ni uvrijeđen. Oni su gazde i imaju pravo s trenerima raspolagati kako žele. To je posao gdje nema ljubavi. Jedino mi je sada žao što prije desetak dana nisam prihvatio jednu povoljnu inozemnu ponudu misleći, pa kako da to učinim Lokomotivi – rekao je za Sportnews Tokić.