PODIJELI

U subotu će pažnja većine zaljubljenika u ragbija u Hrvatskoj biti usmjerena prema Sinju, gdje od 14 sati se igra posljednje kolo Prvenstva Hrvatske, utakmica istoimenog domaćina i zagrebačke Mladosti. Branitelj naslova, splitska Nada, osigurala je poziciju u doigravanju za prvaka, a o sinjskom dvoboju ovisi drugi sudionik.

Sinju je za finale potrebna pobjeda s bonus bodom, bez bonus boda Mladosti, dok ćemo u slučaju pobjede gostiju nakon dugo vremena vidjeti i promjenu na vrhu tablice; Mladostaši bi u tom slučaju zasjeli na prvo mjesto ljestvice te si osigurali finale na domaćem terenu.

Mladost je, nošena novom pobjedom nad velikom Nadom u prošlom kolu, motiviranija nego ikada te sada nestrpljivo čeka svoju priliku za dugoočekivani naslov hrvatskog prvaka.

– U pitanju je utakmica koja piše povijest našeg kluba. Imamo veliko poštovanje prema Sinju kao jedinoj momčadi koja nas je porazila, ali ista greška nam se ne može ponoviti dva puta. Spremni smo na sve i u Zagreb se ne vraćamo bez pobjede – rekao je trener Mladosti Ivan Šuta.

Nada je s utakmicom više ovog vikenda slobodna, dok će u drugom susretu kola, posljednje plasirani Zagreb u proširenom prvenstvu ugostiti (14 sati, igralište u Rudešu) prvaka Slovenije, jaku momčad Ljubljane.