PODIJELI

Pobjedom 39:10 u Sinju, ragbijaši Mladosti osigurali su prvu poziciju na tablici i prednost domaćeg terena u finalu prvenstva Hrvatske koje će se igrati u travnju 2018. godine.

U Sinju je domaćinima za prolazak u finale bila potrebna pobjeda i bonus bod, bez bonus boda Mladosti, dok je njihovim gostima pobjeda, osim finala, osiguravala i željeno prvo mjesto.

Zagrepčani su odlučno ušli u susret te poveli zgoditkom iz kazne Nika Jurišića. Sinj polaganjem Prološčića kratko okreće rezultat u svoju korist, no izvrsni Jurišić polaganjem i još jednom kaznom vodi Mladost do 5:11 već na poluvremenu.

U nastavku Mladostaši povisuju svoje vodstvo polaganjem Slavičeka, nakon čega nošeni odličnom predstavom igrača utakmice Nika Jurišića, potpuno preuzimaju igru i rutinski dolaze do važne pobjede. Sinj, oslabljen izostancima Pavlovića i Kovačića, još dolazi po počasnog polaganja Lovrića te susret završava s 10:39.

– U susret, po teškom vremenu i uvjetima, smo ušli malo rezervirano te se probudili tek u drugom dijelu. Rezultat možda nije bio mjerilo odnosa snaga na terenu, no za nas je najvažnije da smo pobijedili i došli do prvog mjesta na tablici, gdje nismo bili godinama – rekao je najbolji pojedinac susreta Nik Jurišić.

Jurišić se osvrnuo i na finale s Nadom koje ih očekuje u travnju:

– Prethodnih godina, danas bismo dizali pehar i zasluženo slavili prvenstvo, ali kako se sustav natjecanja mijenjao, Nadu moramo pobijediti još jednom u finalnoj utakmici, no o tome ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Sada se okrećemo sljedećem vikendu i polufinalu Kupa, gdje nas opet očekuje derbi s Nadom.

U drugom susretu kola, posljednje plasirani Zagreb ostvario je veliki uspjeh te došao do svoje prve pobjede nakon dugo vremena. U teškim vremenskim uvjetima, mlada momčad Garyja Braida na najljepši je mogući način zaključila sezonu i to protiv respektabilnog protivnika; slovenski prvak Ljubljana na Rudešu je poražen rezultatom 17:7.