PODIJELI

UGFS metodom trajno se uklanjaju tretirane vene, zahvat je potpuno bezbolan, bez rezova i oštećenja na koži, a pacijenti su odmah nakon zahvata potpuno mobilni i mogu se vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Aritherin liječnik dr. Zlatko Čačić prvi je hrvatski liječnik certificiran od strane Britanskog instituta za vene za primjenu unaprijeđene UGFS metode liječenja sa poboljšanim sastavom pjene i inovacijom u njenoj pripremi i tehnici aplikacije.

Pod kontrolom UZV doplera, putem igle ili kanile u ciljanu venu, kao i pritoke (varikse) ubrizgava se pjena puneći glavnu površnu natkoljeničnu ili stražnju potkoljeničnu venu odgovornu za pojavu proširenih vena i variksa. Pjena djeluje trenutno što dovodi do sljepljivanja stjenki vena i variksa koje potom „nestaju“ razgrađujući se i pretvarajući u vezivno tkivo. Bolesna vena nestaje a njenu funkciju preuzimaju druge, zdrave vene.

UGFS metoda trenutno je najmodernija metoda liječenja vena proglašena metodom izbora od strane najvećih svjetskih eksperata, prošire vene liječe se bezbolno uz izostanak rezova, modrica ili oštećenja na koži, a pacijent se neposredno nakon zahvata momentalno vraća svakodnevnim životnim aktivnostima bez neželjenih izostanaka sa posla i dugotrajnih bolovanja.

Specijalna bolnica Arithera već devetu godinu s uspjehom liječi proširene vene i ima najdužu tradiciju u liječenju proširenih vena UGFS metodom tj. sklerozacijom pjenom.

Da bi utvrdili imate li proširene vene neophodno je napraviti specijalistički pregled sa color dopplerom vena. Na pregledu se utvrđuje i stupanj proširenosti vena te određuje najoptimalnija metoda liječenja.

Više informacija na www.arithera.hr ili telefon 01 23 04 074, Specijalna bolnica Arithera, Bukovačka cesta 1, Zagreb.

Specijalistički pregled s color doplerom dobila je Jadranka Mulković.

 Svoje podatke pošaljite na e-mail adresu [email protected]

PODIJELI