PODIJELI

U Zagrebačkom holdingu je posljednjih dana iznimno burno. Koplja se lome oko božićnica.

Gradonačelnik Milan Bandić je nedavno poslao dopis predsjednici uprave Zagrebačkog holdinga Ani Stojić Deban u kojem upozorava kako Holding posluje s velikim gubitkom, pa je stoga nerealna isplata regresa i božićnice u iznosu od 5.770 kuna neto.

Holding je, naime, početkom mjeseca zaposlenicima već isplatio 2.884 kn regresa od čega je 2.500 kuna neoporezivo, a radnici do 20. prosinca u istom iznosu očekuju i isplatu božićnica s obzirom da im je to zajamčeno kolektivnim ugovorom.

KRŠ I LOM: ZET-ovci najavljuju tužbu ako ne dobiju 2.884 kn božićnice, Bandić protiv

Bandić je mišljenja kako su ti iznosi nedostatak odgovornosti u odnosu na uvjete i opću financijsku situaciju u kojoj djeluju ZGH i Grad Zagreb.

U dopisu je naveo kako je za zaposlenike u gradskim upravnim tijelima i drugim trgovačkim društvima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zagreb, predviđen regres i božićnica u iznosu od 1.250 kuna, te da će božićnicu u tom iznosu dobiti i zaposlenici Holdinga.

Dodao je i kako je božićnica od gotovo 3.000 kuna daleko iznad mogućnosti Društva, ali i prosjeka na ime božićnice koji se isplaćuju u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Sindikat vozača ZET-a i još šest sindikata već su se očitovali o toj odluci i najavili pokretanje sudskog postupka ukoliko ne dobiju božićnice u punom iznosu odnosno 2.884 kn.

No, na noge su se digli i radnici Čistoće zahtijevajući da se ispune prava zajamčena kolektivnim ugovorom. Premda se sindikat Čistoće nije očitovao službeno o tome što će poduzeti ako se njihov zahtjev ne ispuni, članovi pozivaju na štrajk.

Poštovane kolegice i kolege, želimo Vam dobar dan!Pozdravljamo sve Vas koji ste na svojim radnim rasporedima ili će te…

Posted by Sindikat Čistoća Zagreb on Mittwoch, 13. Dezember 2017

PODIJELI