PODIJELI

I dok gradonačelnik Milan Bandić smatra kako je isplata regresa i božićnice u iznosu od 5.770 kuna neto nerealna  obzirom da Zagrebački holding posluje s gubitkom, sindikati podružnica su se digli na noge.

Oni, naime, traže da im se isplati božićnica od 2.884 kn odnosno u istom iznosu u kojem im je početkom mjeseca isplaćen regres, a što im je zajamčeno kolektivnim ugovorom.

Gradonačelnik je mišljenja da su se već trebali dogovorom stvoriti uvjeti za isplatu božićnica u iznosu od 1.250 kuna koliko će dobiti zaposlenici u gradskim upravnim tijelima i drugim trgovačkim društvima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zagreb.

DIGLA SE KUKA I MOTIKA: Radnici Čistoće prijete štrajkom ako ne dobiju 2.884 kn božićnice

Sindikati kategorično obijaju smanjenje iznosa božićnice i najavljuju pokretanje sudskih postupaka ukoliko im ne bude isplaćena u punom iznosu odnosno 2.884 kune.

KRŠ I LOM: ZET-ovci najavljuju tužbu ako ne dobiju 2.884 kn božićnice, Bandić protiv

Dosta oštru poruku je gradonačelnku poslao i sindikat Zagrebačkog holdinga koji je potpisao predsjednik Dražen Jović, a prenosimo je u cijelosti:

‘GRADONAČELNIČE- “ako Vam nisu rekli VJERUJTE isplatit ćete radnicima BOŽIĆNICU do zadnje lipe”
Mjesecima smo zatrpani “optimizmom i šarenim lažima”, kako novaca ima, kako poslujemo sa dobiti, a zadnjih mjesec dana kako je “izdvajanje ZET-a i Velesajma” veleban potez, nakon kojega će krenuti “renesansa iz EU fondova”.
SZH konstantno javno izjavljuje da je sve ovo jedna “velika šarena laž” za javnost, radnike i građane Zagreba i iz dana u dan se potvrđuju ništa drugo do realna procjena našeg sindikata. Pred svake izbore se dijeli “šakom i kapom” (npr. cijena karte 4 kune), nakon izbora se napravi konačni račun, koji kaže da smo u debelom minusu i tako svake 4 godine ista priča.
Cijena “cirkusiranja” se na kraju dostavi građanima (poreznim obveznicima) ili radnicima (koji za ništa nisu krivi). Tako naš sindikat upozorava na čitav niz proceduralnih propusta prilikom “najave izdvajanja” i nemamo niti jedno slovo na papiru u vezi onoga što smo tražili (stvarni dugovi?, imovina?, prava radnika, plan razvoja, obnova objekata?) i još imamo čitav niz socijalnih partnera koji podržavaju otvoreno i javno politiku devastiranja imovine radnika ZET-a (odmaralište V.Lošinj) ili jednostranih pokušaja umanjenja materijalnih prava.
Još na sastanku 04.12.2017 god., je gradonačelnik “pomalo boemski najavio ujednačavanje prava radnika” o čemu sve već i prije govorili i opet je imao podršku određenih socijalnih partnera.
Gradonačelnik u stilu “one men show” 07.12.2017 god., donosi dekret s posebnim naglaskom na zadnji odlomak str. 2 istoga “da se nikako ne smije desiti da se isplati božoćnica u visini 2.884,87 kn”. Gradonačelniče od travnja ove godine SZH od Vas i Uprave Holdinga traži otvaranje kolektivnih pregovora, rješavanje pitanja čl.69 (povećanje plaće) i čl.71 (grupe složenosti), rješavanje nehumanih uvjeta i rada radnika u objektima koji su pogubni za boravak radnika, zapošljavanje dovoljnog broja deficitarnog broja radnika i sl. i cijelo vrijeme “Vas i Upravu Holdinga problemi radnika ne zanimaju”.
Stoga poštovani gradonačelniče Bandiću, ako Vam nisu rekli do sada, vrijeme je da Vam kažu da ćete isplatiti SVAKU LIPU BOŽIĆNICE radnicima Zagrebačkog holdinga d.o.o., u visini 2.884,87 kn zaključno sa odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora do 20.12.2017 god., ili ćete imati na stotine sudskih tužbi zbog nepoštivanja odredbi TKU, ali uvećane za sudske troškove, kamate, troškove zastupanja. Sve vezano uz visinu božićnice 2017 godine je već sada prošlost i nikakva mogućnost dogovora oko visine iznosa NIJE MOGUĆA.

Predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga
Dražen Jović’.

PODIJELI