PODIJELI

Još tjedan dana traje natječaj za zakup i najam državnih prostora u Zagrebu koji su objavile Državne nekretnine.

Za atraktivne poslovne lokacije u samom središtu grada po iznimno povoljnim cijenama mogu se natjecati poslovnjaci koji nemaju dugovanja prema državi, a prostore će osvojiti oni koji ponude najviši iznos zakupnine. Prikupljene ponude pristigle najkasnije do podne 21. prosinca, otvarat će se javno isti dan u 14 sati u zgradi Ministarstva državne imovine u Dežmanovoj 10. Ugovori se sklapaju na rok od pet godina i ne mogu se davati u podnajam. Prostori mogu biti namijenjeni za ugostiteljstvo, trgovinu, mogu biti uredske prostori, skladišta i drugo.

Četrnaest kvadrata u Radićevoj

Jedna od ponuđenih lokacija je prostor u prizemlju površine 90 metara četvornih u Bauerovoj ulici 29, čija je početna zakupnina četiri tisuće i dvjesto kuna. U istoj ulici na broju 9 nudi se također prostor u prizemlju malo manji od 68 metara četvornih, i to za manje od tri tisuće kuna mjesečno. Maleni prostor od 14 kvadrata za malo više od tisuću kuna nudi se u Radićevoj ulici u uličnom prizemlju zgrade.

U Prilazu Gjure Deželića 27 u zakup se daje prostor od 64 kvadrata s najnižom cijenom, za malo manje od tri tisuće kuna.
Ulično prizemlje i podrum nudi se u Prolaz sestara Bakovića, tzv. Miškecovu prolazu kod kina Europa gdje se natjecati može za 22 kvadrata prostora za malo manje od dvije tisuće kuna. U istoj se ulici nude još dva prostora od 30 i 23 kvadrat.
Više od 120 metra četvornih praznog prostora zjapi i u Masarykovoj 14. Za potrebe ugostiteljskog objekta, trgovine, skladištenja i uredskog prostora može se natjecati, s tim da je početna zakupnina sedam tisuća kuna.

Na početku Gajeve na brojevima 6 i 7 nudi se nekoliko objekata. Najveći među njima prostire se na gotovo tristo kvadrata, a mjesečno će se za njega morati davati najmanje oko pet i pol tisuća kuna. Malo manji prostor od 180 kvadrata nalazi se na broju pored, ali je očito mnogo bolje uređen jer je početna najamnina malo manje od devet tisuća kuna. Najmanji prostor u Gajevoj ima 55 kvadrata, a početni iznos najamnine je dvije tisuće i dvjesto kuna.

Tristo kvadrata u Amruševoj

Malo južnije u Amruševoj država čeka zakupca za prostor od više od tristo kvadrata koji se nalazi u prizemlju i podrumu, a daje se u najam s početnom cijenom malo većom od sedam tisuća kuna. U istoj se ulici nude i mnogo manji prostori.

Nude se prostori u Jurišićevoj te u ostalim ulicama u središtu.

Na zapadu u Španskom u Ulici Antuna Šoljana može se natjecati za prostor od 50-ak četvornih metara u prizemlju sa skladištem u podrumu. Početna mjesečna zakupnina je tisuću kuna. U istočnijem dijelu grada nudi se prostori u Maksimirskoj, a jedan od njih je onaj od 22 kvadrata na uglu Maksimirske i Sermageove u blizini Kvaternikova trga. Početna zakupnina iznosi oko tisuću kuna. Kod Kvatrića su na raspolaganju i manji prostori u Domjanićevoj ulici.

PODIJELI