PODIJELI

Ragbijaši Mladosti i u trećem su ovosezonskom derbiju bili bolji od splitske Nade, prvaka Hrvatske posljednjih 15 godina. Ovaj put slavili su na svom igralištu u polufinalu Kupa Hrvatske 25:5 i tako će osim finala PH, u travnju  igrati u finalu Kupa.

Mladost je povela već u drugoj minuti susreta, polaganjem Denisa Brečića, a isti igrač sredinom prvog dijela, uz pretvaranje pokretača igre Nika Jurišića, povisuje na 12:0, što ostaje i rezultat poluvremena.

U nastavku ponovno dominacija domaće momčadi, Mladost drži konce igre te preko Jurišića i mladog Jana Vlašića dodatno povisuje svoju prednost. Nada svoje jedine poene ostvaruje polaganjem Luke Rosse u 75. minuti, a susret na kraju završava s 25:5 i još jednim velikim slavljem Zagrepčana.

– Izvrsno smo ušli u utakmicu i ostvarili rani skor te smo prije svega bili disciplinirani. Malo smo prilagodili strukturu igre da ne kreće sve od mene, već i od drugih pozicija, skup je odigrao onako kako se to od njih i očekuje, a posebne pohvale idu i Janu Vlašiću i Denisu Brečiću koji su oboje odigrali vrhunski – rekao je nakon utakmice Jurišić, dodavši:

– Tri puta pobijediti Nadu i zabiti im 80 poena u tri utakmice nije mala stvar, to više nije sreća, već rezultat dugog i napornog rada. Veselim se proljeću te se nadam da će nam se konačno ostvariti san da dođu trofeji i da krenemo dalje graditi ovu lijepu ragbi priču.

PODIJELI