PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić je u subotu donio odluku o mjerama racionalizacije troškova gradskih tvrtki i rashoda gradskog proračuna smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu i gradskim dužnosnicima.

Priopćenje Službe za informiranje Ureda gradonačelnika koje je poslano medijima, prenosimo u cijelosti:

‘Vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava Grada Zagreba, Gradonačelnik Milan Bandić, donio je danas, 16. prosinca 2017, odluku o provedbi dodatnih mjera racionalizacije poslovanja.

Smanjenje troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna, provest će se na slijedeći način:

– Smanjenjem plaća za 10% menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima Gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava, uključujući i osobne dohotke za mjesec prosinac 2017.

– Poduzimanjem mjera i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5%.

Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru.’

PODIJELI