PODIJELI

4. Sjednica Skupštine Zagrebačke županije nakon što je HDZ s koalicijskim partnerima uspio zahvaljujući novoj većini od 26 glasova staviti na njezin dnevni red smjenu dosadašnjeg predsjednika Mihaela Zmajlovića, te odrađenog aktualca prekinuta je u utorak i bit će ponovno nastavljena 27. prosinca.

U ime kluba HDZ-a Damir Mikuljan je kazao da traže prekid sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije, nakon čak četiri pauze u samo dva sata, zbog opširnosti dnevnog reda, u prvom redu županijskog proračuna za 2018. godinu s projekcijama proračuna za 2019. i 2020. godinu.

No, u kuloarima se moglo čuti da HDZ nema više 26 ruku potrebnih za izglasavanje proračuna, jer da stranka Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti traži za uzvrat podršku u Skupštini Grada Zagreba, a koja je najvljena za četvrtak, 21. prosnica.

Zoran Ostović (SDP) kazao je da hibridna većina u Županijskoj skupštini povukla prijedlog za sazivanje 5. sjednice Županijske skupštine, koja je bila sazvana za isti dan u 15 sati, da se ne bi povlačio spin kako Županijska skupština nije reagirala na njihov zahtjev za sazivanjem 4. sjednice skupštine još 30.studenoga.

Dodao je da je od tada prošao 21 dana, a zahtjevi sa amandmanima na županijski proračun, nisu upućeni u proceduru.
Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović kazao je da je sudeći po brojnim zahtjevima za stanku, trebao odgoditi i ovu sjednicu Županijske skupštine.

Na aktualcu je postavljeno desetak pitanja od komunalne infrastrukture do sječe privatnih šuma zbog ogrijeva, a župan Stjepan Kožić je je obećao odgovore u pisanom obliku.

PODIJELI