PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Gradskom poglavarstvu održao konferenciju za novinare povodom sutrašnje Gradske skupštine koja bi trebala usvojiti proračun za 2018. godinu.

Kazao je, između ostalog i kako je šefici Holdinga dao odriješene ruke vezano za isplatu i visinu božićnica te naputak po kojem će postupiti.

Bandić drži da 23.500 zaposlenika Grada Zagreba mora dijeliti istu sudbinu sa svima drugima u Gradu jer nitko ne može imati 3,6 puta veći regres ili božićnicu od 2.500 kn što prije svega ne smatra moralnim jer zaposlenici u Holdingu imaju 25-30 posto veće plaće nego druga javna poduzeća u Republici Hrvatskoj.

‘Nećemo odustati od te priče ove godine, a možda će nagodinu biti drugačije’, kazao je Bandić.

Odgovarajući na pitanja koja su se odnosila na izdvajanje ZET-a i Zagrebačkog velesajma iz Holdinga, gradonačelnik je rekao da se to ne radi samo zbog njihovog boljeg poslovanja već i zbog racionalizacije, prije svega Zagrebačkog Velesajma čiji se redizajn konačno mora napraviti.

‘Tamo je milijun kvadrata poslovnog prostora, prije svega gospodarskih i sportskih sadržaja’, pojasnio je gradonačelnik te dodao da će startup tvrtke dobiti nove poslovne prostore.

Odgovarajući na pitanje hoće li gradski proračun sutra na Skupštini glatko proći sudeći prema izjavama iz HDZ-a i Nezavisni za Hrvatsku, Bandić je u svom stilu parafrazirao Miroslava Krležu da ‘nigdar ni bilo da nekak ni bilo’.

Govoreći o oporbi, kazao je da su oni non-stop u kapmpanji, a da su izbori završili još prije šest mjeseci.

Pri tom se pozvao na svoje suradnice gospođe Salopek Jozić i Majić, koje vode računa o održivosti gradskog proračuna.

Naime, koalicijski amandmani su ‘teški’ više od 100 milijuna kuna. Bandić je kazao da se mora razumjeti da su ove godine proračunske stavke kraće za 500 milijuna kuna na ime poreza na dohodak, a svaka ga je vlada do sada ‘čvaknula’ između 400 i 600 milijuna kuna iako su sve zagovarale decentralizaciju.

‘To je tako i očekujem odgovorno ponašanje gradskih zastupnika iako mene nije birala Skupština već direktno građani grada Zagreba i samo njima odgovaram’, poručio je gradonačelnik.

Što se tiče izjava Rajka Ostojića i SDP-a da je tanka većina u trgovačkoj koaliciji u gradskoj Skupštini, ona Bandića ne zabrinjava.

SDP je, kaže, imao šansu četiri godine, a napravio je cirkus u Holdingu kao i s bazenom u Sesvetama, a ja ne bih dobio šesti mandat da su oni dobro radili, ali to je njihovo demokratsko pravo.

PODIJELI