PODIJELI

U Zagrebačkom holdingu je posljednjih tjedana napeto zbog božićnica.

Radnicima je, naime, kolektivnim ugovorom određena božićnica u iznosu od 2.884 kune, od čega je 2.500 kn neoporezivo. Isti iznos je određen i za regres.

Gradonačelnik Bandić je 7. prosinca uputio dopis predsjednici uprave Zagrebačkog holdinga u kojem joj je skrenuo pažnju da se ‘unatoč visokom iznosu prihoda koje Zagrebački holding d.o.o. ostvaruje od operativnih prijenosa sredstava iz proračuna Grada Zagreba, tijekom 2017. godine bilježi narušavanje financijskog poslovanja Društva’, pa je upravi Holdinga dao naputak da se stvore uvjeti za isplatu božićnice u iznosu od 1.250 odnosno kao i zaposlenicima u gradskim upravnim tijelima i drugim trgovačkim društvima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zagreb.

Sindikati koji djeluju unutar Holdinga se s time nisu složili, te su najavili tužbe ukoliko im ne bude isplaćen puni iznos.

Rok za isplatu božićnica je 20. prosinca i baš taj dan je podružnicama iz uprave Holdinga stigla obavijest da će dobiti smanjene božićnice.

Sindikat Čistoće, ZET-Sindikat vozača i prometnih radnika te Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb u četvrtak pozivaju zaposlenike na potpisivanje punomoći u svrhu tužbe uprave ZGH-a zbog nepoštivanja odredbi TKU-a i neisplate ugovorenog iznosa božićnice od 2884,87 kn.

Iz Sindikata Čistoća Zagreb su nam u srijedu kasno poslijepodne javili kako su doznali da su: ‘Božićnice, a ujedno i korekcija poreza za 2017. obustavljeni do daljnjega.’

 

 

 

PODIJELI