PODIJELI

Hokejaši na ledu zagrebačkog Medveščaka vratili su se na pobjedničke staze nakon devet uzastopnih poraza. Pod vodstvom sportskog direktora Aarona Foxa, koji je vodio momčad dok novi trener Douglas Bradley ne preuzme momčad u četvrtak, 28. prosinca, medvjedi su u Villachu pobijedili domaću momčad 8:3 (0:1, 4:1, 4:1).

U prvoj utakmici nakon odlaska Connora Camerona s klupe, igrači Medveščaka su se razletili po ledenoj plohi austrijskog domaćina i odličnom igrom u drugoj i trećoj trećini stigli do visoke pobjede.

Po dva gola za Medveščak postigli su Sondre Olden i Tyler Morley, a po jednoga Michael Boivin, Tero Koskiranta, Sašo Rajsar i Jozef Balej. Utakmicu je branio Vilim Rosandić koji je pritom upisao 25 obrana s učinkom od 89,3 posto.

– Razgovarali smo prije utakmice u svlačionici i dogovorili da ćemo odigrati najbolje što možemo, bez puno pogrešaka. Držati se zajedno, kao jedno, i biti sigurni da smo jednaki, jaki u sve tri zone. Dečki su bili vrlo fokusirani na igru i večeras su pokazali svoj pravi karakter. Sretan sam da sam imao priliku stati iza njih i sudjelovati u ovoj pobjedi –  komentirao je Fox nakon utakmice.

Bila je ovo prva pobjeda Medveščaka nakon točno mjesec dana, a toga 26. studenoga pobijedio je upravo sastav iz Linza.

Medveščak je sada osmi na ljestvici sa 41 bodom iz 31 susreta, dok su Black Wingsi treći sa 55 boda iz 32 nastupa.

Sljedeći nastup Medveščak će imati u četvrtak kada u Zagreb stižu Graz 99-ersi.