PODIJELI

Boris Vuglec predstavio je koncept Vuglec brega, planove za budućnost te novu kuću za odmor, hižu Jagica, s osam luksuzno uređenih dvokrevetnih soba kao zasebnih jedinca.

Posebnu pozornost svih privukla je klet Imbra u sklopu koje se nalazi privatna sauna i hidromasažni bazen u kojem je kupanje moguće tijekom cijele godine. Sve kućice na Vuglec bregu građene su u duhu vremena prošlog stoljeća, u rustikalnom stilu, ali su od 2006. godine komforno opremljene.

Baština kao trajna vrijednost

Turističko selo Vuglec Breg, koje sada ima šest kuća s ukupno 50 ležajeva, plod je stvaralačke i romantičarske vizije obitelji Vuglec, koja je željela baštinu svojih predaka, starih Vugleca, pretvoriti u trajnu vrijednost. Boris Vuglec kaže da je otvaranje Muzeja krapinskih neandertalca, koji su bili prastanovnici Europe, ali i uređenje mnogih baroknih rezidencija i toplica u Zagorju, stvorilo prepoznatljivu turističku ponudu ovoga kraja. Riječ je o 30.000 gostiju Vuglec brega godišnje, od kojih su 60 posto stranci iz Njemačke, Češke, Austrije, ali i Azije i SAD-a.

Ugodan ambijent restorana s 20 zaposlenih pravo je mjesto za vrhunski gastronomski doživljaj pa je, nakon obilaska imanja i podruma, to bilo idealno mjesto za sljubljivanje vina Vuglec uz specijalitete restorana Vuglec. Vina je predstavila enologinja vinarije, Jasminka Šaško, a prezentaciji se pridružio i Boris Drenški, vlasnik vinarije Bodren, čije se ledeno vino koristi umjesto ekspedicijskog likera (ali u znatno većoj količini) u pjenušcu Jasminka with Vuglec & Bodren.

Prvi zagorski pjenušac

Kako se čulo, Vuglec breg ima četiri hektara vinograda sa 16.000 trsova te šest bijelih i tri crne sorte vina. Posebno su ponosni na pjenušac, prvi u Zagorju, koji sada traži i novi prostor u vinariji.
U ime župana Željka Kolara te ispred Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar, viša suradnica TZ-a županije, izjavila je: – Krapinsko-zagorska županija jedna je od najperspektivnijih kontinentalnih županija u smislu razvoja turizma s obzirom na to da smo na drugome mjestu (iza Karlovačke i ako izuzmemo grad Zagreb) po broju ostvarenih noćenja. Dosad je u 2017. ostvareno više od 309.000 noćenja. U najavi su investicije u smislu povećanja smještajnih kapaciteta te vjerujem da će u dogledno vrijeme Zagorje imati još veće mogućnosti u daljnjem turističkom razvoju, a nedavno je obnovljen i proširen hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama.

PODIJELI