PODIJELI

Drama oko božićnica zaposlenicima Zagrebačkog holdinga se nastavlja.

Naime, Sindikat Čistoća Zagreb je u četvrtak Općinskom radnom sudu u Zagrebu podnio tužbe svojih članova zbog neisplate božićnice u iznosu od 2.884,87 kuna.

DIGLA SE KUKA I MOTIKA: Radnici Čistoće prijete štrajkom ako ne dobiju 2.884 kn božićnice

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić smatrao je kako je isplata regresa i božićnice u iznosu od 5.770 kuna neto nerealna s obzirom da Zagrebački holding posluje s gubitkom.

ZAGREPČANIMA NA ZNANJE: ‘Nismo bahati jer tražimo 2.884 kn božićnice!’

Sindikati podružnica se nisu s time složili te su tražili da im se isplati božićnica od 2.884 kn odnosno u istom iznosu u kojem im je početkom studenog isplaćen regres, a što im je zajamčeno kolektivnim ugovorom.

KRŠ I LOM: ZET-ovci najavljuju tužbu ako ne dobiju 2.884 kn božićnice, Bandić protiv

Gradonačelnik je stoga predložio isplatu božićnica u iznosu od 1.250 kuna koliko su dobili i zaposlenici u gradskim upravnim tijelima i drugim trgovačkim društvima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zagreb.

Naposlijetku je zaposlenicima isplaćena božićnica od 1.250 kuna.

ZAGREBAČKI HOLDING: Božićnice su ipak 1.250 kn i ne idu na zaštićene račune

Sindikati su najavljivali tužbe ukoliko im se božićnica ne isplati u cijelosti, a sindikat Čistoće je u četvrtak i podnio tužbu o čemu su obavijestili svoje članove.

‘Pozdravljamo sve vas koji i današnji dan provodite radno.
Moramo vas izvijestiti da su jučer, 04.01.2018. godine (četvrtak) predane tužbe,( svih Vas koji ste potpisali punomoći ), na Općinski radni sud u Zagrebu, zbog neisplate božićnice u punom iznosu od 2.884,87 kuna’, navedeno je između ostalog.

PODIJELI