PODIJELI

Iz Policijske uprave zagrebačke stigli su prvi rezultati preventivno represivne akcije pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa koja je trajala od 5. do 7. siječnja.

Akcijom se htjelo suzbiti najčešće prometne prekršaje, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1288 prometnih prekršaja, od čega su 63 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 761 prekršaj nepropisne brzine, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 391 ostali prekršaj.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u nedjelju, 7. siječnja u 0.50 sati u mjestu Staro Čiče u Ulici Seljine Brigade kod 42-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,35 g/kg u organizmu.

PODIJELI