PODIJELI

Kako je od 1. siječnja na snagu stupio Zakon o sigurnosti prometa po kojemu autoškole mogu same određivati cijenu, zanimljivo da su neke već počele snižavati cijene, neke su počele najavljivati poskupljenja, a ima i slučajeva gdje su cijene ostale iste.

Tako je, primjerice, Dragutin Tončić iz autoškole Semafor u Dubravi spustio cijenu za 1200 kuna pa je cijena kod njega sad 4400 kuna. Njegovo obrazloženje je da se vozi na plin pa si takvo sniženje može priuštiti.

Čak se špekulira da bi cijene mogle najviše pasti u Zagrebu jer je tu i najveća konkurencija. S druge strane, mnogi najavljuju poskupljenja od oko 700 kuna jer je sve izglednije da će, prema novom pravilniku, sve autoškole morati imati simulator vožnje koji košta oko 15000 eura. U tom slučaju, HAK će za svoje autoškole platiti simulatore, a privatne autoškole morat će ih platiti iz svog džepa.

Kako piše Večernji list, mnoge autoškole se žale da pravilnici još nisu dobro usklađeni te stoga još ne znaju što su nova pravila te koji dodatnu opremu sve moraju nabaviti, što im stvara probleme u prilagodbi novih cijene. Stoga ima i onih autoškola koje ostavljaju cijene kakve su i bile, bez obzira na novi zakon.

PODIJELI