PODIJELI

Samo tri dana prije Europskog rukometnog prvenstva više se ne zna hoće li se u zagrebačkoj Areni igrati utakmice. Naime, iz tvrtke Ingra, one iste koja je Arenu izgradila, javljaju da ima nepodmirenih računa između tvrtke, Vlade i Grada Zagreba. Ispostavi li se to kao točno, vlasnik tvrtke Ingra ima pravo staviti ključ u bravu i zabraniti sportašima ulazak u dvoranu.

Prema dostupnim podacima, čini se da je riječ o godišnjoj najamnini koja u ovom slučaju iznosi 7.2 milijuna eura, a jednu polovicu plaća Vlada, drugu Grad Zagreb. O cijelom slučaju već se oglasio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te izjavio kako su sve plaćeno te da nema razloga da se utakmice igraju negdje drugdje. Također, preporučio je građanima da kupe karte za finale jer će u njemu igrati Hrvatska.

Kako piše HRT, iz Vlade je došao sličan odgovor. Naime, oni tvrde da su sve svoje financijske obaveze prema Ingri podmirili krajem prošle godine. Dok se čeka rasplet ove neobične situacije, nitko ne može vjerovati da se to događa nekoliko dana prije planiranog početka natjecanja.

PODIJELI