PODIJELI

Gradonačelnik Bandić održao je konferenciju za novinare gdje je oštro kritizirao najave Igor Oppenheima, vlasnika tvrtke Ingrada koja je sagradila zagrebačku Arenu, da će zaustaviti održavanje Europskog prvenstva u rukometu ako se ne podmire dugovanja prema njegovoj tvrtki.

Bandić je demantirao tvrdnje da dugovi uopće postoje te da si on sigurno ne bi dozvolio takav slučaj. “Zar vi mislite da je grad bedast, zajedno s gradonačelnikom? Zar mislite da bi mi riskirali raskidanje ugovora neplaćanjem dugova”, pitao je Bandić.

Kako piše Dnevnik.hr, gradonačelnik je istaknuo da se ova tužna situacija mogla izbjeći da njemu nisu oduzete ovlasti upravljanja Zagrebačkim Holdingom. “Da je bilo pameti, da sam imao ovlasti, otkupili bi cijelu Arenu. Ali bez brige, kupite karte jer svi idemo na finale u Areni”, zaključio je Bandić.

Prema posljednjim saznanjima, Zagreb je ispunio svoje obaveze te platio zakup, no može biti da je sporna odluka da se plati u ratama i sa zakašnjenjem jer tako nije bilo predviđeno ugovorom o zakupu iz 2017. godine. Mađutim, Ingra traži i povrat depozita od 17 i pol milijuna kuna kojim su plaćena dospijeća, jer javni partneri nisu na vrijeme ispunili svoje obaveze.

PODIJELI